Groepslessen

Groepslessen gericht op het verbeteren van de gezondheid

Groepslessen voor het verbeteren van jouw gezondheid

Onze groepslessen zijn gericht op het verbeteren van de gezondheid in kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. In de groepslessen BBB/stretch en pilates train je buikspieren en flexibiliteit. Bij de yoga lessen richten we ons op ontspannen en flexibiliteit. Bij de Bootcamp en bokszaktraining wordt er gewerkt aan het verbeteren van conditie en kracht. Bij pump richt je op krachttraining. Daarnaast bieden wij voor ouderen senioren fit, een groepsles speciaal gericht op ouderen met oefeningen op verschillende niveaus.

Een overzicht van onze groepslessen

Pilates

Pilates is een les waarbij houding, stabiliteit en coördinatie centraal staan. Het is een effectieve training die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates, vooral je buik, rug en bekken train je. Deze training zorgt voor een stabiele en sterke kern, wat het risico op blessures vermindert.

Ludis favicon

Yoga

Met yoga werk je aan een fit, flexibel lichaam en aan ontspanning. In de westerse wereld wordt yoga vaak ingezet om stress te verminderen. Voor iedereen zal yoga een andere betekenis hebben. Tijdens de yogales ben je vooral lichaamsbewust bezig met je gevoel, ademhaling en lenigheid. Er zijn veel verschillende posities en houdingen. De houdingen zullen voor iedereen verschillend aanvoelen en door iedereen anders worden uitgevoerd. 
Wij geven twee verschillende vormen yoga, Yin/yang yoga en Yin yoga.

Yin/Yang yoga

Alles om ons heen bestaat uit tegenpolen. Zonder licht geen donker. Zonder dag geen nacht. In het Taoïsme, een oude Chinese wijsheid traditie, worden die tegenpolen yin en yang genoemd. het yin yang teken staat dus voor contrasten in ons leven.

Yin yoga helpt ontspannen, geeft meer ruimte in je lichaam (gewrichten en botten) en je kunt beter met de stress in je dagelijkse leven omgaan. Yin yoga is gericht op je bindweefsel.

Yang yoga maakt je sterker, geeft energie en brengt rust in jouw hoofd als er te veel gedachten zijn om te ontspannen. Yang yoga is gericht op jouw spieren. Door beide vromen in deze les te combineren, ervaar je meer balans in jouw lichaam zowel als je Yin of juist yang nodig hebt.

Yin yoga

Bij yoga gaat het niet om prestatie, maar om te kijken hoe je met behulp van de houdingen en je ademhaling contact kunt maken met je lichaam en met jezelf. Yin Yoga is een hele rustige variant van yoga. Het is een mooie tegenhanger van het drukke leven (yang).

Bij Yin ligt de nadruk op ruimte maken in de breedste zin van het woord. Doordat je de houdingen een aantal minuten inneemt, heb je de tijd om niet alleen ruimte te maken in het fysieke lichaam, maar ook de tijd om ruimte te maken in het mentale en emotionele stuk. Op fysiek niveau richt Yin zich met name op het bindweefsel. Dit verbindende weefsel is het weefsel wat het lichaam bij elkaar houdt. Je kunt je voorstellen dat hoe soepeler dat weefsel is, hoe makkelijker de botten, gewrichten en spieren kunnen bewegen.

Waar je spieren traint door gewichten en herhalingen, ‘train’ je bindweefsel door er rustig rek op aan te brengen en dit enig tijd vast te houden en daarbij proberen te ontspannen. Comfortabel worden met het oncomfortabele…

Bij de ene yinles wordt je uitgedaagd om met liefde en aandacht en met behulp van o.a kussens zoveel mogelijk de ontspanning op te zoeken. Bij de andere yinles wordt je uitgedaagd om met liefde en aandacht juist de rek op te zoeken en je grens te verkennen.

Probeer de verschillende vormen van yoga om te ontdekken welke variant het beste past bij jou!

Bootcamp

Bootcamp is een training waarbij je het totale lichaam sterker maakt en waarbij je jouw conditie verbetert. Dit alles vindt buiten plaats naast het band van Ludis. Wanneer de tijd verzet wordt trainen we regelmatig in het bos bij de vijfsprong (naast het zwembad van Dwingeloo).

Bij deze training werk je op jou eigen niveau in groepsverband, in duo’s of individueel en wordt je aan het werk gezet met fitnessmateriaal en natuurlijke materialen. Er zijn oefeningen die gebruik maken van eigen lichaamsgewicht, maar ook intervaloefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je regelmatig versnelt en vertraagd, met als doel jouw conditie verbeteren.
Daag jezelf uit en doe mee aan deze les.

De cluks training is een andere variant van de Bootcamp. Deze training is namelijk binnen en de training richt zich op de vijf grond motorische eigenschappen coördinatie, lenigheid uithoudingsvermogen, kracht en snelheid ofwel de CLUKS.

In onze nieuwe training zitten al deze grond motorische eigenschappen verwerkt om je conditie te verbeteren. Wanneer we spreken over conditie bedoelen we dus alle cluks. Beheers je deze eigenschappen goed dan kan je concluderen dat je een goede conditie hebt.
Het is een leuke afwisselende training waarbij je uitgedaagd wordt om je eigen grenzen te verleggen.

Ludis bootcamp
Ludis favicon

Pump

Pump is een groepsles waarbij alle spiergroepen onder handen worden genomen. In deze les volgen we het ritme van de muziek.
We maken hierbij gebruik van een stang met gewichten of losse gewichten. Je bepaalt hierbij zelf de zwaarte van de gewichten. Bij bijv. blessures kunnen bepaalde oefeningen worden aangepast of zonder gewichten worden uitgevoerd, zodat deze les voor bijna iedereen toegankelijk is. We beginnen met een warming up, gaan dan één voor één alle spiergroepen bij langs en eindigen met een cooling down. Tijdens deze lessen bouw je spiermassa op. Hoe meer spiermassa, hoe meer calorie verbruik, ook in rust. Daarnaast zorgt krachtwerk voor meer uithoudingsvermogen, verbetert het je conditie en kracht, wat leidt tot een sterker en strakker lichaam. En, ook niet onbelangrijk, het is een gezellige les waar je veel energie van krijgt!

BBB/Stretch

BBB/stretch is een gecombineerde les. We beginnen het eerste half uur met oefeningen gericht op buik, billen en benen. De oefeningen zijn gericht om de buik, billen en benen sterker te maken. Dit doen we voornamelijk met oefeningen met eigen lichaamsgewicht maar we kunnen ook gebruik maken van bijv. weerstandsbanden of gewichtjes. Het tweede half uur gaan we bezig met stretch oefeningen voor het hele lichaam. Van armen en rug, tot heupen en benen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de les te volgen en in te stappen tijdens het stretchen. Doel is om je spieren soepeler te maken. Hierdoor krijg je minder snel blessures en zul je merken dat je andere oefeningen ook makkelijker uit kunt voeren. Het eerste gedeelte van de les zal wat actiever zijn, het tweede deel is meer ontspannen.

LIIT

Lower Intentsity Interval Training. Dit is een training gericht op het verbeteren van kracht en van het uithoudingsvermogen op een gecontroleerde manier. Het tempo is minder hoog dan andere trainingen. Er zijn weinig tot geen sprongoefeningen, zodat bijna iedereen kan aansluiten. Uiteraard zijn er leuke uitdagende oefeningen in deze training, maar dan wel op een verantwoorde en gecontroleerde manier.


Cardio/Core

Cardio/Core is een heel gevarieerde groepsles. In deze les train je op het ritme van motiverende muziek je hele lichaam.
Tijdens de lessen maak je soms gebruik van materialen zoals een stang met/zonder gewichten, losse gewichten en weerstandsbanden. Door de combinatie van cardio- en spierversterkende oefeningen verbrandt je veel calorieën, en merk je tegelijkertijd dat je lichaam fitter en stabieler wordt. Oefeningen worden dan ook in verschillende varianten aangeboden, waardoor je makkelijk op elk niveau mee kunt doen, ook als je net herstellende bent van een blessure.
Cardio/Core is dan ook geschikt voor mensen die aan hun conditie wil werken, kracht wil opbouwen en enthousiast wordt van het sporten met muziek.

Ludis favicon

Senioren fit

Senioren fitness is voor ouderen die op een verantwoorde manier aan hun gezondheid willen werken. Iedereen kan trainen op zijn/ haar niveau. Heb je lichamelijke klachten? Dan passen wij onze training hierop aan. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van kracht, balans, coördinatie, lenigheid, en het uithoudingsvermogen. De lessen zijn gezellig en tegelijkertijd intensief. Na de les staat de koffie klaar!

Be Strong Kid

Ik ben Wouter en ik zal de Be Strong Kid lessen bij Ludis Personal Gym gaan verzorgen. Na jaren veel met kinderen te hebben gewerkt bij verschillende verenigingen, ben ik erg enthousiast om Be strong Kid bij Ludis op te zetten. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, en mijn enthousiasme voor sport over te brengen op kinderen.

‘Be Strong Kid’ is een energieke en uitdagende les speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het doel van deze les is om de kinderen te helpen bij het ontwikkelen van kracht, uithoudingvermogen, zelfvertrouwen en boks-technieken, allemaal binnen een leuke en ondersteunende groep.

Krachttraining

De oefeningen zijn gericht op het opbouwen van spierkracht. Dit kunnen push-ups, squats en lunges zijn, de oefeningen zijn aangepast aan de leeftijd en fysieke mogelijkheden van de kinderen.

Conditietraining

We besteden aandacht aan het verbeteren van het uithoudingsvermogen van de kinderen. Dit kan bestaan uit loopoefeningen, sprongen en andere oefeningen om de algehele fitheid te verhogen.

Zelfvertrouwen

De les omvat activiteiten die gericht zijn op het opbouwen van zelfvertrouwen bij kinderen. Dit kan onder andere groepsspellen, zelfreflectie oefeningen en positieve bekrachtigingen omvatten om hun gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Boksen

Kinderen zullen de basisprincipes van boksen leren, zoals stoten, verdedigen en voetenwerk. Dit zal worden gedaan met de nadruk op veiligheid en techniek, en zonder het doel fysiek contact met andere kinderen.

Groepsdynamiek

De les is een groepsles, waarin we gebruik maken van de groep waarin kinderen kunnen samenwerken, elkaar aanmoedigen en vriendschappen kunnen sluiten. Dit helpt niet alleen bij de fysieke ontwikkeling, maar ook bij de sociale interactie.

Ludis favicon

Groepslesrooster